صفحه اصلی

دربارۀ نیلوفر

 

انتشارات نیلوفر در سال ۱۳۵۶ تأسیس شد. تاکنون بیش از 800 عنوان کتاب در حوزه‌های ادبیات داستانی، ادبیات نمایشی، نقد ادبی، فلسفه، شعر، اسطوره و دین منتشر کرده است.

همکاری نشر نیلوفر با بزرگان ادبیات فارسی و ترجمه، از علل شهرت این نشر باسابقه است. آثار افرادی چون هوشنگ گلشیری، ابوالحسن نجفی، گلی ترقی، بهرام صادقی، یعقوب یادعلی، شهریار مندنی‌پور، جمال میرصادقی، رضا قاسمی، ابراهیم دم‌شناس و… در حوزه ادبیات فارسی در نشر نیلوفر به چاپ رسیده است.

و در حوزه ترجمه آثار کلاسیک و ادبیات جهان، از افرادی چون سروش حبیبی، الوالحسن نجفی، منوچهر بدیعی، نجف دریابندری، مهستی بحرینی، فرزانه طاهری، صالح حسینی، کریم امامی، گلی امامی، فرهاد غبرائی، مهدی غبرائی، مژده دقیقی، محمدرضا مرعشی‌پور، مانی صالحی علامه، فریدون مجلسی، امید طبیب‌زاده، کامران جمالی، مهشید نونهالی، علی‌اصغر حداد، امیرجلال‌الدین اعلم و… آثار متعددی منتشر کرده است.

نیلوفر آبی مهم‌ترین نشست در یوگاست. به طور کلی یکی از مهم‌ترین نماد‌ها در هند باستان و مبین رسیدن به روشنایی درونی به قول بودائیان (روشن‌شدگی) یا اشراق است. در یونان باستان نیلوفر را گیاه فراموشی (فراموشی ناشی از خلسه و رویابینی) می‌دانستند. نقوش آن در بناهای ایران باستان از جمله تخت جمشید دیده می‌شود. نقش نیلوفر در حجاری‌های طاق بستان (بغستان) هم حک شده است که ایزدمهر را پشت سر شاه نشان می‌دهد. شاه در این نقش، بر نیلوفر بزرگی ایستاده است.

نیلوفر گیاهی است خودرو و بسیار سرسخت که به سرعت رشد می‌کند. چنان چه درختی یا تکیه‌گاهی بیابد از آن بالا می‌رود تا به خورشید نزدیک‌تر شود.

گل‌های نیلوفر در تاریکی شب بسته می‌شوند و با دمیدن آفتاب می‌شکفند. نیلوفر آبی ریشه در گل و لای و کف مرداب دارد و خود را از اعماق تاریکی بالا می‌کشاند تا به روشنایی برسد.